Vårblomster.

Etter at vi flyttet til Hamar for et par år siden (blir 3 år til høsten) fikk vi oppleve Rotlia og blomsterprakten der, så det blir også en årlig foreteelse for oss to foto-interreserte. Rotlia naturreservat ligger ved bredden av Mjøsa mellom Stange og Tangen. Det er et naturreservat med et stort innslag av edelskog og varmekrevende busker og urter. Det er påvist over 200 plantearter der. For øvrig ble området fredet ved kongelig resolusjon 5.2.1971 har jeg lest. Blant annet den flotte gulveisen lokker oss dit og at det er et veldige flott område. Kaffe fra termos og brødskiver nytes ved bredden av Mjøsa. I Rotlia kan jeg gå å rusle for å fange blomstermotiv i timesvis. Heldigvis deler mannen min og meg den samme fine hobbyen og naturen er et godt sted å være i.

Noen dager senere tok vi oss en tur til gamle trakter i Trysil hvor vi har bodd i over 40 år. Vi må jo videreføre den årlige vårturen vår til Jordet for å kikke etter mogop blomstene og tysbasten som blomstrer på bar kvist. Mogopen sto i blomst og den er et sikkert vårtegn. Den er en av de vakreste blomstene jeg kan tenke meg.

Her i Hamar er det mange flotte kirsebærtrær som står i blomst nå på våren, og jeg fotograferte de vakre rosa blomstene til Sargentkirsebærtrærne i parken. Det var flotte bed med påskeliljer og snøstjerner i parken også.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: